Η αδιαφορία της Κυβέρνησης για την γνωμάτευση του Ελεγκτικού Συνεδρίου περί της αντισυνταγματικότητας των διατάξεων για τις συντάξεις και η εισαγωγή τους για ψηφοφορία μαζί με τα υπόλοιπα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα, αποδεικνύει ότι το Σύνταγμα είναι προβληματικό.

Η διάγνωση της αντισυνταγματικότητας των συγκεκριμένων διατάξεων από την δικαστική εξουσία δεν εισακούεται από την εκτελεστική.  Η ψήφισή τους από τους βουλευτές θα γίνει κάτω από τον πολιτικό εκβιασμό τους από την εκτελεστική εξουσία περί διαγραφής των.   Αποδεικνύεται ότι δεν έχουμε διάκριση εξουσιών. Οι τρεις εξουσίες στην ουσία είναι μία: «ο Πρωθυπουργός».

Είναι απαραίτητη η ανάγκη θέσπισης, το ταχύτερο δυνατόν, Συνταγματικού Δικαστηρίου από κληρωτούς δικαστές, το οποίο θα μπορεί να κηρύξει συνολικά το νόμο αντισυνταγματικό, άμεσα από την επομένη της ψήφισής του.  Έτσι δεν θα αναμένεται δικαίωση του κάθε πολίτη χωριστά, έπειτα από 15-20 χρόνια.

Χωρίς τέτοιες συνταγματικές ασφαλιστικές δικλείδες,  δεν μπορούμε να προχωρήσουμε.  Δεν βγαίνουμε από την κρίση, δεν έχουμε μέλλον.

Απαιτείται άμεσα, αλλαγή του Συντάγματος.

Χρειάζεται Συνταγματικό Δικαστήριο – Δελτίο Τύπου 3-11-2012

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  ×  9  =  27