Το ισχύον Σύνταγμα εξασφαλίζει την ατιμωρησία των πολιτικών προσώπων καθώς έχουν κατοχυρώσει συνταγματικά την προνομιακή μεταχείριση και την ατιμωρησία τους από την Δικαιοσύνη.  Την ώρα που το πολιτικό σύστημα οδηγεί στη δυστυχία εκατομμύρια Έλληνες, αποκαλύφθηκε πανηγυρικά ότι επί τόσο καιρό συγκάλυπτε τη λίστα Λαγκάρντ και δεν την χρησιμοποίησε για το δημόσιο συμφέρον. Με τις παιδαριώδεις δικαιολογίες τους οι δύο πρώην υπουργοί Οικονομικών περιπαίζουν την κοινωνία.  Οι προκλητικές τους δηλώσεις ισοδυναμούν με ράπισμα στο μάγουλο της κοινωνίας και φτύσιμο στο πρόσωπό της.

Η σημερινή δικαστική δίωξη και σύλληψη του δημοσιογράφου που δημοσίευσε την έως τώρα «χαμένη» λίστα καταδεικνύουν την προϊούσα κατάρρευση  του πολιτικού συστήματος που μας οδήγησε στη χρεωκοπία.  Ζητάμε την κατάργηση των διαβόητων διατάξεων περί ευθύνης υπουργών και την εκδίκαση των αδικημάτων τους απευθείας από την Δικαιοσύνη.  Μέχρι να συμβεί αυτό απαιτούμε από την Βουλή να ασκήσει αμέσως ποινική έρευνα για αδικήματα υπουργών, όπως αυτά που σχετίζονται με τη λίστα Λαγκάρτ και να προχωρήσει σε ποινικές διώξεις όπως θα συνέβαινε με κάθε Έλληνα πολίτη.

Τις ιστορικές τούτες στιγμές του μεγάλου ΟΧΙ, το αίτημα για πραγματική δημοκρατία είναι απόλυτη προτεραιότητα και ουσιώδης προϋπόθεση για την αποτελεσματική και προς όφελος του λαού αντιμετώπιση της κρίσης.  Ζητούμε πραγματική δημοκρατία με πυρήνα ένα νέο δημοκρατικό Σύνταγμα, για να πάψει η κοινωνία να είναι όμηρος ενός πολιτικού συστήματος που συγκαλύπτει τη διαφθορά και ποδηγετεί τη Δικαιοσύνη.

Να καταργηθούν οι ασυλίες – Δελτίο Τύπου 28-10-2012

2 σχόλια στο Να καταργηθούν οι ασυλίες – Δελτίο Τύπου 28-10-2012

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

39  ⁄    =  13