Πρωτοβουλία_email

 

Στην ηλεκτρ. διεύθυνση info@neosyntagma.net γίνονται δεκτά κείμενα, άρθρα, σχόλια κλπ, συναφή με τα έξι (6) κεντρικά ζητήματα που έχει αναδείξει η Διακήρυξη.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας – Στείλτε τα κείμενά σας στην ιστοσελίδα μας

36 σχόλια στο Επικοινωνήστε μαζί μας – Στείλτε τα κείμενά σας στην ιστοσελίδα μας

 • 27/01/2012 στο 11:26 πμ
  Σύνδεσμος

  Ψηφίζω την Διακήρυξη και πιστεύω ότι μόνο με ριζική αλλαγή του ισχύοντος Συντάγματος, σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στη Διακήρυξη. Επίσης θα πρέπει να προβλέπεται και η απαγόρευση κρατικών διαφημίσεων στα ΜΜΕ, ώστε να κοπεί ο ομφάλιος λώρος της διαπλοκής.

  Απάντηση
 • 27/01/2012 στο 2:41 μμ
  Σύνδεσμος

  Ψηφίζω την Διακήρυξη και πιστεύω ότι μόνο με ριζική αλλαγή του ισχύοντος Συντάγματος, σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στη Διακήρυξη. Επίσης θα πρέπει να προβλέπεται και η απαγόρευση κρατικών διαφημίσεων στα ΜΜΕ, ώστε να κοπεί ο ομφάλιος λώρος της διαπλοκής.

  Απάντηση
 • 27/01/2012 στο 9:11 μμ
  Σύνδεσμος

  ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ, ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1975 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΚΡΙΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΘΝΙΚΟΙ ΜΕΙΟΔΟΤΕΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΣΠΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΒΥΘΙΣΕΙ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ.

  Απάντηση
  • 27/12/2012 στο 6:03 μμ
   Σύνδεσμος

   έλα όμως Γιάννη ότι στην ουσία το 50% του λαού
   είναι μειοδότες. συνυπεύθυνοι δηλαδή που δεν ακολούθησαν τις διάφορες οδηγίες όταν εδώ στη χώρα έρεαν κοινοτικά κονδύλια και διάφοροι ειδικοί αδιαφορούσαν επειδή αυτά τα κονδύλια απαιτούσαν διαφάνεια…

   ποιον λοιπόν να τιμωρήσεις, να τιμωρήσεις τον πανεπιστημιακό ερευνητή που του έδωσαν μια εργασία για μεσογειακά προγράμματα και ούτε που ασχολήθηκε; πόσα χρήματα χάθηκαν από οικονομικές ενισχύσεις ευρωπαϊκών προγραμμάτων, για διάφορες εφαρμογές; πόσα χρήματα δόθηκαν από το ευρωπαϊκό κοινό ταμείο να οργανώσουν οι κτηνοτρόφοι σύγχρονες εγκαταστάσεις εκτροφής ζώων, πόσα για αγρότες πόσα για διάφορες τέχνες και επιστήμες, πόσα κοινοτικά κονδύλια επέτρεψαν πίσω λόγω τεμπελιάς διαφόρων ανόητων κομματόσκυλων; έχουμε εδώ να αραδιάσουμε ένα σωρό από ευθύνες των απλών πολιτών. ποιους λοιπόν να τιμωρήσουμε; όχι Γιάννη, δεν έχει νόημα να τιμωρήσουμε από το 1975, είχα πει ήδη πριν έξι χρόνια να αμνηστευτούν τα λάθη του παρελθόντος αλλά από το αμέσως εξής να οριστεί η απόλυτη τιμωρία για τους πάντες. εκεί γίνεται το έγκλημα ότι δεν εφαρμόζονται οι νόμοι έστω και απ’ εδώ και πέρα. αυτός είναι και ο λόγος που απαιτούμε όχι μόνον νέο σύνταγμα αλλά και απομάκρυνση όλων όσων είχαν μέχρι σήμερα υπεύθυνα πόστα ανεξαρτήτου κομματικής ταυτότητας οι πολίτες δεν διακρίνονται σύμφωνα με τις κομματικές ταυτότητες -μια είναι η ταυτότητα -αυτή του Πολίτη της χώρας

   Απάντηση
 • 28/01/2012 στο 5:35 μμ
  Σύνδεσμος

  Το πρώτο που θα πρέπει να ορίσει ένα Δημοκρατικό Σύνταγμα είναι τις προϋποθέσεις της Δημοκρατίας: (Ισηγορία, Ισονομία, Ισοκρατία) τα οποία ΔΕΝ υπάρχουν στο υπάρχον Ελληνικό Σύνταγμα:
  1. Ισηγορία δέν υπάρχει. (Ο κάθε πολίτης δέν έχει βήμα δημόσιου λόγου/διαλόγου, σε αντίθεση με τους δημοσιογράφους των ΜΜΕ).
  2. Ισονομία δέν υπάρχει. (Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, η βουλευτική ασυλία).
  3. Ισοκρατία δέν υπάρχει. (Ο πολίτης δέν επιτρέπεται ούτε να προτείνει νόμο ούτε και να εισηγηθεί απόρριψη νόμου μέσω δημοψηφισμάτων.)
  Καιρός λοιπόν να εμπεδώσουμε με ένα νέο Σύνταγμα τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

  Απάντηση
 • 29/01/2012 στο 9:52 πμ
  Σύνδεσμος

  Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ.

  Απάντηση
 • 31/01/2012 στο 5:23 μμ
  Σύνδεσμος

  Συμφωνώ απόλυτα, ότι χρειαζόμαστε ένα νέο ελληνοκεντρικό δημοκρατικό σύνταγμα το οποίο δεν θα δίνει περιθώρια για πρωθυπουργούς δικτάκτορες, αλλά τον πρώτο λόγο θα έχουν οι αντιπρόσωποι του λαού. Στο σύνταγμα αυτό θα πρέπει να καθορίζεται ο διαχωρισμός των εξουσιών και η αυτονομία της δικαιοσύνης. Λίγοι βουλευτές και λίγοι υπουργοί που θα ελέγχονται απόλυτα από την βουλή. Σ’αυτό επί τέλους θα πρέπει να προβλεφτεί ο διαχωρισμός εκκλησίας και κράτους, για να αποκτήσει επιτέλους η εκκλησία την αξιοπρέπειά της και τον πραγματικό ρόλο της. Η συμμετοχή στα κοινά δεν θα είναι θέση με οικονομικά ή άλλα προνόμια, αλλά θα είναι η μέγιστη τιμή προς τους συμμετέχοντες η υπηρεσία προς τους πολίτες!!!!

  Απάντηση
 • 08/02/2012 στο 11:13 πμ
  Σύνδεσμος

  ΠΡΟΤΑΣΗ για το νέο Σύνταγμα της Ελλάδος:
  – Το Ελληνικό κράτος δεν θα δανειστεί ΠΟΤΕ, κανένα ποσό, από οποιονδήποτε και γιά κανέναν λόγο !!!
  – Η Βουλή των Ελλήνων, η κυβέρνηση και όλοι οι Δημόσιοι οργανισμοί και Υπηρεσίες δεν θα ζητήσουν ποτέ δάνειο, δεν θα λάβουν ποτέ δάνειο και δεν θα συζητήσουν ποτέ οτιδήποτε έχει σχέση με δανεισμό !!!

  Απάντηση
 • 18/02/2012 στο 2:11 μμ
  Σύνδεσμος

  Σύνταγμα προεδρικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Βάση του νέου Συντάγματος να αποτελέσει το Σύνταγμα του 1973, το οποίο για την εποχή του μπορεί να θεωρηθεί πρωτοποριακό, π.χ. προέβλεπε 200 βουλευτες, πέρα από την Βουλευτική αποζημίωση καμία άλλη ατέλεια, παροχή, ή απαλλαγή, και άρση της ασυλίας με πιό εύκολο τρόπο.

  Απάντηση
 • 28/03/2012 στο 9:03 μμ
  Σύνδεσμος

  Δύο προτασεις ρε παιδια αλλα πρωτα να συλλογιστουμε το εξης. Αν αφαιρεσουμε τον Ανθρωπο απο τον πλανητη Γη τοτε ειναι ενας παραδεισος. Σε αυτο τον παραδεισο λοιπον ηρθαμε χωρις να μας απειλη κατι εκτος απο τον ιδιο μας τον εαυτο. Στην ιστορια του ανθρωπινου γενους υπαρχει μια συνεχης παλη μεταξυ κεφαλαιου και κρατους. Οταν κερδιζει το κεφαλαιο εχουμε περιοδους σαν τον μεσαιωνα. Οταν υπερισχυει το κρατος τοτε εχουμε ανθηση του πνευματος. Δεν εχει γινει ποτε ενας πολεμος που εξυπηρετισε πολιτες η λαους αλλα παντα τα συμφεροντα που ηταν κρυμμενα απο πισω. Στον τελευταιο αιωνα αυτη η μαχη εγινε πιο εντονη σε παγκοσμιο επιπεδο και εδω και δεκαετιες εχει υπερισχυσει το κεφαλαιο. Η κριση που ζουμε σημερα δεν ειναι παρα η εδραιωση πλεον του κεφαλαιου και οι καινουργιες εργασιακες σχεσεις. Σημερα ζουμε την πιο επικυνδινη στιγμη της ανθρωπινης ιστοριας. Ο λογος ειναι οτι αυτη η μαχη στο παρελθον γινοτανε σε πολιτικο επιπεδο χωρις την γνωση του κοινου. Πλεον η μασκα πεφτει τωρα γινεται εις γνωση ολον μας η τουλαχιστον των περισσοτερων σκεπτομενον πολιτων. Οι ανθρωποποι αυτοι ελεγχουν τα ΜΜΕ τον στρατο και την αστυνομια. Ο κουμουνισμος οπως εφαρμοστικε στο Ανατολικο μπλοκ εξυπηρετισε με 2 ρολους την αποριψη στο μυαλο του λαου οποιας αριστερης ιδεας και εξυμνιση της ελευθερης αγορας και την ερευνα στο πως θα εφαρμοστει ο ελεγχος των μαζων οταν ολοκληρωθει το σχεδιο χωριζοντας το λαο σε ασφαλιτες και «εργατες». Η συχρονη ιστορια μας δεν ηταν τυχαια γεγονοτα. Το που θα φτασουμε σημερα και αυριο ειναι γνωστο στους ολιγαρχες μας ειναι γνωστο εδω και δεκαετιες. Ο λογος που δεν εγιναν αμεσα αλλα χρειαστηκε ολο αυτο το παγκοσμιο θεατρο που βλεπουμε εχει ενα μονο σκοπο. Να φανει στους πολους σαν φυσικη συνεπια. Στο να πιστεψουμε οτι αυτος ειναι ο κοσμος μας. Αυτο που κανει τον κοσμο μας υπαρκτο ειναι η πιστη μας και η αδυναμια να πιστεψουμε με την προπαγανδα οτι υπαρχουν και αλλες επιλογες.
  Η παγκοσμια πολιτικη σκηνη ειναι πλεον ενα κουτσομπολιστικο σοου για να ασχολουμαστε με τα φτιαγμενα νεα και τις μεταγραφες και οχι την ουσια και η ουσια ειναι μια. Εμεις οι πολοι φτιαχνουμε τον κοσμο που ζουμε με τα πιστευω μας και οι λιγοι μας εχουν κλεψει τα ονειρα και μας ταιζουν σκουπιδια και τρομο. Καθε κατασταση οπως και η ζωη σε αυτον τον πλανητη μπορει να ειναι παραδεισος η κολαση. Η επιλογες και οι ιδεολογιες μας ειναι που του δινουν μωρφη! Μας πανε για βουλιαγμα και μας πιθουν να μην πηδηξουμε γιατι γυρο γυρο εχει καρχαριες και πιρανχας. Η αληθεια ειναι οτι δεν εχει τιποτα και δεν ξερουμε καν οτι αν πηδηξουμε δεν χρειαζεται καν να κολυμπισομε γιατι πατωνουμε!!! Η τεχνολογια του Τεσλα που ειναι απο τις αρχες του περασμενου αιωνα με πανω 700 πατεντες περιεχει και σχεδια για δωρεαν ασυρματη ενεργεια γνωση που υπαρχει στο ιντερνετ http://kincaids.ca/frenergy/ φτιαχτο μονος σου. Μελετες του υπουργειου γεωργιας των ΗΠΑ το 1912 προεβλεπαν οτι μεχρι το ετος 2000 το 90% των φυτειων του πλανητη θα ειναι κανναβης (Hemp) λογο των βιομηχανικων εφαρμογων της. Το πρωτο Ford ηταν φτιαγμενο απο κανναβη και εκεγε λαδι κανναβης ενω η φαρμακευτικες εφαρμογες της ειναι παρα πολλες. http://www.youtube.com/watch?v=qa0nLdVJiIg Οι τεχνολογιες που μας κρυβουν ξεπερνουν την φαντασια ολων μας. Να σκεφτουμε μονο οτι βασιλιαδες πριν 50 χρονια δεν ειχαν αυτα που εχει ο καθενας μας σημερα ενω ολοι μας κανουμε καλυτερη διαχειρηση στα σπιτια μας απο αυτη που επιτρεπουμε εδω και χρονια στα κρατη μας.
  Τα σημερινα κομματα ειναι παρακλαδια του συστηματος που μαζευουν καινουριους πελατες και συγχιζουν το κοσμο δημιουργοντας τις προυποθεσεις για εκλογη μνημονιακων κομματων
  Ερωτηση προς «αντι-μνημονιακα» κομματα Γιατι δεν κανεται ενα κομμα με μοναδικο προγραμμα αυτα που συμφωνητε και αφου καταφερουμε να μην μας παρουνε την χωρα και μετα βλεπουμε ποιος απο εσας θα κυβερνισει το καραβι αφου το σωσουμε. Με λιγα λογια ας ζβισουμε πρωτα τη φωτια και μετα κοιταμε τι χρωμα να το βαψουμε οχι να το κυβερνανε οι μαιμουδες γιατι δεν τα βρισκατε στο χρωμα του καραβιου και ποσα φινιστρινια να εχει

  Οι προτασεις μου λοιπον ειναι οι εξης
  1. Μην αναγνωριση της εξουσιας με αρνηση της συμετοχης μας. Δεν πληρωνουμε τιποτα ουτε καν φπα κανενα εσοδο για το κρατος. Τι δυναμη εχει ο τραπεζητης της Μονοπωλης αμα οι παιχτες σηκωθουν απο το τραπεζι καα ξεκινισουν δικο τους παιχνιδι. Γνωριζουμε για τα κουπονια ανταλαγης στην Αργεντινη που ακομα και σημερα κυκλοφορουν σποραδικα καθως οι Αμερικανοι τα χαρακτηρισαν οικονομικη τρομοκρατια. Γιατι αραγε? Μηπως ηταν μια λυση στο προβλημα που μας δημιουργουν. Αν το ξεκινισουν 50.000 ποσοι θα πανε φυλακη ποιες οι επιπτωσεις? Δεν θα ακολουθησουν αλλοι
  2. Εκλογες—Γιατι αρνηται το κινημα της πλατειας Συνταγματος και καθε πλατειας να παρει πολιτικη μωρφη. Δεν χρειαζεται προεδρο ιδεολογια και προγραμμα χρειαζεται
  1 Αναδιαρθρωση χρεους
  2 Αναθεωρηση Συνταγματος και επαναφορα του ενομου κρατους με τους
  Πολιτικους να ειναι υπευθηνοι των πραξεων τους
  3 Αναδιοργανωση δημοσιου τομεα και εξυγειανση του
  4 Εκμεταλευση κρατικης περιουσιας και δημιουργια πρασινης
  Βιομηχανιας και τουρισμου η Ελλαδα με τα ματια σε μελλον με
  Ανανεωσημη ενεργεια σημερα
  5 Κινητρα για επιστροφη στα προιοντα και σωστη εκμεταλευση γεωργιας
  και κτηνοτροφιας
  6 Διερευνηση συμαχιων περα της Ε.Ε
  7. Κληση επιστημωνων και καλητεχνων σε χωρα με ελευθερια του
  πνευματος και της εκφρασης του και προστασια του διαδυκτιου της
  συγχρονης δημοτικης βιβλιοθηκης
  8. Κληση και αλλων λαον για δημιουργια ομοιων κινηματων, στο τιμονι
  Ο λαος και οι υπηρετες στο μηχανοστασιο
  9, Το διαδυκτιο στην υπερεσια του πολιτη και της δημοκρατιας οχι μονο
  κοινωνικη δικτιωση αλλα και πολιτικη και αγοραστικη
  10, 11, 12, ………. κλπ

  Οποια απο τα παραπανω και αλλα σαν αυτα ψηφιστουν σε πλειοψηφια των λαικων συνελευσεων στη χωρα θα γινουν το προγραμμα ενω θα εφαρμοστουν απο οργανισμους και πανεπιστιμια που οι καθηγητες θα επιλεγονται για το εργο τους και οχι στην υπερεσια τους στο κομμα!! Στην κυβερνιση μπαινουν πλεον μονο ιδεες και οχι ανθρωποι. Βουλευτες οι πολιτες μα τη συμετοχη τους σε καθε πλατεια. Ποιον να λαδωσουν????

  Το κινημα μας πρεπει αμεσα να παρει οστα αλλοιως σε αυτες τις ιστορικες εκλογες θα ειμαστε συμετοχοι στο ξεπουλημα της χωρας ο καθενας με τον τροπο του

  Αν δεν κανουμε κινημα τουλαχιστον ας διαλεξουμε ολοι μαζι ενα και να νομημοποιησουμε προγραμμα που δεν ξεπουλαει την Ελλαδα

  Και να θυμομαστε παντα δεν ειναι οι Εκλογες ουτε η Δημοκτρατια που μας εχουν απογοητευσει εμεις τα απογοητευσαμε με τον τροπο που ψηφιζαμε. Οι εκλογες εχουν την δυναμικη που θα τους δωσουμε. Δεν φταιει η τηλεοραση που το προγραμμα που ειναι μαπα αλλα ο διευθηντης προγραμματος. Δηλαδη εμεις!!!

  Συμαντικοτερο ισως ολων να βρουμε τουλαχιστον εδω εμεις μια προταση αμεσα, εμεις οι «αφυπνισμενοι» για να εχουμε και κατι να προτεινουμε στους πολλους που ακομα κοιμουνται.

  Απάντηση
  • 27/12/2012 στο 6:16 μμ
   Σύνδεσμος

   ξέχασες το πιο βασικό Βασίλη

   να κοπεί το βόλεμα μαχαίρι.
   δουλειά και πάλι δουλειά,
   κι όχι μπαμπεσιές. –

   Απάντηση
 • 29/05/2012 στο 1:28 μμ
  Σύνδεσμος

  Επειδή η Οικονομία είναι μία και ενιαία για όλο το κράτος και όλη την κοινωνία και επειδή δεν νοείται ότι ως πολίτες εμπιστευόμαστε περισσότερο τις συνδικαλιστικές ηγεσίες και λιγότερο τις εκλεγμένες κυβερνήσεις,
  Προτείνουμε το νέο Σύνταγμα να προβλέπει απαγόρευση των απεργιών.

  Απάντηση
  • 27/12/2012 στο 6:25 μμ
   Σύνδεσμος

   αυτό απαιτεί δημιουργία Εταιριών Λαϊκής Βάσεις και συνεταιρισμούς σε ολόκληρη την παραγωγική και υπηρεσιακή διαδικασία. όταν έχεις αφεντικά από πάνω σου, που εκείνοι θέλουν να αρπάζουν χίλιες φορές πιο πολλά από τον εργαζόμενο και όποτε γουστάρουν να του δίνουν κλωτσιά, δεν μπορείς να απαγορεύσεις το δικαίωμα της διαμαρτυρίας ακόμα και του Σαμποτάζ.

   για να σταματήσουν λοιπόν όλα αυτά απαιτείται να οργανωθεί ο λαός σε ΕΛΒ και συνεταιρισμούς αλλιώς πως όλα τα άλλα είναι λόγια του αέρα.

   υψηλή σπουδή των ειδικοτήτων
   αλληλεγγύη δουλειά και άμεση συνεργασία χρειαζόμαστε Σόλων κι όχι πιάτσες και λούφα με παραλλαγή.

   Απάντηση
 • 25/07/2012 στο 9:37 μμ
  Σύνδεσμος

  Δεν καταλαβαίνω το σχόλιο περί απεργιών. Αφενός οι απεργίες είναι δικαίωμα και μάλιστα ασκείται με κόστος για τους απεργούς βαρύ, τόσο από την καταστολή όσο και την απώλεια αμοιβής. Αφετέρου, οι συνδικαλιστές είναι κομματικά στελέχη με κρατική αμοιβή και δημοσιουπαλληλική νοοτροπία, άρα δεν διαφέρουν σε τίποτα από τα κόμματα και τη κυβέρνηση, είναι παιδιά της.

  Απάντηση
 • 15/09/2012 στο 6:47 πμ
  Σύνδεσμος

  Δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει κάτι μόνο αλλάζοντας το Σύνταγμα.
  Αυτό που μας έφερε σ’ αυτήν την κατάσταση, είναι η ύπαρξη κομμάτων.( βλ. σε όλα τα λεξικά της Ελληνικής γλώσσας στο λήμμα )
  Στην πραγματική Δημοκρατία, εννοείται ότι όλοι όσοι θέλουν να κυβερνήσουν, το θέλουν για το καλό του Λαού.
  Άρα, να ο λόγος που ενώνει τις διαφορετικές απόψεις, πάντα για το καλό του Λαού.
  Η άποψή μου είναι να διαλυθούν τα κόμματα και να εξαφανιστούν όσοι είχαν και έχουν σχέση με το μέχρι τώρα πολιτικό σύστημα.
  Ξέρω πως ακούγεται κάπως περίεργο αλλά έτσι ήταν η Δημοκρατία μέχρι να της αλλάξουν τα φώτα οι φωτισμένοι πολιτικοί και προύχοντες.

  Θα ήθελα το νέο Σύνταγμα:
  να ορίζει σαν παράνομο και μη συγχωρητέο
  τον σχηματισμό ομάδων με κοινή (δήθεν) ιδεολογία,
  να κηρύξει ανεπιθύμητους και εξοστρακιστέους για Εθνική προδοσία τους μέχρι τώρα πολιτικούς (αυτούς που τα έκαναν και αυτούς που τα κάλυψαν) και να τους απαγορέψει την είσοδο στην χώρα με ποινή ισοβίων δεσμών

  αυτό το Σύνταγμα θα το υπέγραφα με όλη μου την καρδιά

  Απάντηση
 • 18/09/2012 στο 11:05 πμ
  Σύνδεσμος

  Αγαπητέ κύριε, κατά την γνώμη μου δεν είναι δυανατή σε μία δημοκρατική πολιτεία η απαγόρευση των κομμάτων διότι θα ισοδυναμούσε με κατάργηση του δικαιώματος του συνεταιρίζεσθαι (άρ.12 του Συντάγματος). Άλλωστε ακόμη και στην αρχαία Αθήνα υπήρχαν κόμματα κατά μίαν έννοια ( Ο θουκιδίδης κάνει λόγο για τον “δήμο” και τους “ολίγους” εννοώντας την δημοκρατική και την ολιγαρχική παράταξη). Αντί λοιπόν να ασχολούμαστε με την ουτοπία της διάλυσης των κομμάτων , μπορούμε, όπως ζητάμε και στην διακήρυξή μας, να κάνουμε κάτι πιο ρεαλιστικό: Να αποδυναμώσουμε την επιρροή των κομμάτων και να ενδυναμώσουμε την εσωκομματική τους λειτουργία. Αποδυνάμωση μπορεί να συμβεί με θεσμούς όπως το δημοψήφισμα κατόπιν λαϊκής πρωτοβουλίας ή η δυνατότητα να ανακηρύσσεται κάποιος υποψήφιος ακόμη και για την θέση του Προέδρου της δημοκρατίας χωρίς να επιλέγεται από κάποιο κόμμα. ¨οσο για την εσωκομματική δημοκρατία, προτείνουμε ριζική αλλαγή του σημερινού άρθρου 29 του Συντάγματος ώστε να καθιερώνονται κανόνες εσωκομματικής δημοκρατίας μέσα από το ίδιο το σύνταγμα.

  Απάντηση
  • 05/11/2012 στο 8:29 μμ
   Σύνδεσμος

   Θα μπορούσε ο λαός να ψηφίζει πρόσωπα από διαφορετικά κόμματα. Γιατί, δηλαδή, πρέπει να βάλω σταυρό σε άτομα από το ίδιο πολιτικό κόμμα και όχι από διαφορετικά κόμματα, αν πιστεύω ότι τα πρόσωπα αυτά είναι ικανά; Γιατί να πρέπει να κυβερνά ΕΝΑ κόμμα; Ένα ψηφοδέλτιο, ενιαίο – σε ποιο κόμμα ανήκει (αν ανήκει, δεν είναι απαραίτητο) ο υποψήφιος της επιλογής μου θα ήταν αδιάφορο.

   Απάντηση
  • 27/12/2012 στο 6:37 μμ
   Σύνδεσμος

   τι θέλεις να πεις πως το [συνεταιρίζεστε] έχει να κάνει με κόμματα ή με την παραγωγική διαδικασία;

   συνεταιρισμοί είναι λοιπόν τα κόμματα;… όπως λοιπόν τα κομματόσκυλα κατέστρεψαν τους εργατικούς συνεταιρισμούς έτσι τώρα οφείλουν οι εργαζόμενοι να διαλύσουν τους [κομματικούς συνεταιρισμούς] οι εργατικοί -αγροτικοί συνεταιρισμοί παρήγαγαν αγαθά Χρήστο, μπορείς να μας πεις τι παράγουν τα κομματόσκυλα;

   να μας πεις για παντελώς νέο πολιτικοκοινωνικό φορέα που θα ορίζει το σύνταγμα το εκλέγεσθαι μετά το 60 έτος της ηλικίας και μόνον για μια τετραετία μάλιστα να συμφωνήσουμε, όχι και να δεχθούμε τα κόμματα ως συνεταιρισμούς…
   τέρμα στην πολιτική καριέρα Χρήστο οφείλουμε να ορίσουμε.

   Απάντηση
 • 13/02/2013 στο 8:41 μμ
  Σύνδεσμος

  Πιστεύω πως, ορμώμενος από το παράδειγμα της Ισλανδίας, πρέπει να δώσουμε βάση στον διαχωρισμό των 3 σύγχρονων εξουσιών, οι οποίες είναι: Πολιτικοί – Πλούτος – ΜΜΕ. Θα επανέλθω με προτάσεις.

  Απάντηση
 • 31/05/2013 στο 8:28 πμ
  Σύνδεσμος

  ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟΣΥΣΤΑΘΕΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΝΕΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΗΡΥΣΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. ΠΡΩΤΕΙΝΩ ΝΑ ΠΡΟΣΚΛΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΟΣΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΔΙΟΤΙ ΜΗΝ ΞΑΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΟΠΟΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΧΥΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ Η ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΞΑΡΣΕΙΣ-ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ Ο,ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ.

  Απάντηση
 • 04/06/2013 στο 8:43 πμ
  Σύνδεσμος

  Είναι προφανές ότι το Ελληνικό και Διεθνές πολιτικο-οικονομικό κατεστημένο ουδέποτε θα εισάγει προς ψήφιση στη Βουλή το Νέο Δημοκρατικό Σύνταγμα που ετοιμάζεται αφού σαφώς θα στρέφεται κατ΄αυτού. Η μόνη δύναμη ικανή να επιβάλει το ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ είναι ο ενημερωμένος ΛΑΟΣ που θα το ψηφίσει με ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ που θα προταθεί από ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.
  Ο Μακαριστός ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ εξαπατήθηκε από τον Καραμανλή που υπέγραψε υπέρ της αναγραφής του ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΟΣ στις ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ και σταμάτησε έτσι την περαιτέρω συλλογή υπογραφών που είχαν υπερβεί τα 3,5 εκατομμύρια. Εάν όμως συνέχιζε και οι υπογραφές υπερέβαιναν το ήμισυ του συνόλου του Εκλογικού Σώματος θα μπορούσε η Κυβέρνηση να απορρίψει τόσες υπογραφές; Δεν είναι σήμερα εφικτή η ανάλογη συλλογή υπογραφών για τη ψήφιση του ΝΕΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ;

  Απάντηση
 • 05/06/2013 στο 6:11 μμ
  Σύνδεσμος

  Έστω αργά, μιλούν «και» για «Λαϊκή Συντακτική Εθνοσυνέλευση».
  Του Σταύρου Βιτάλη, Προέδρου του Πατριωτικού Μετώπου. 19 Οκτωβρίου 2012.

  Όταν πριν τρία χρόνια διακηρύξαμε πως ο αγνός και άδολος Πατριωτισμός, αυτός που γέννησε την επανάσταση του ‘21 και όλα τα εθνικοαπελευθερωτικά και κοινωνικά κινήματα στην Πατρίδα μας, είναι το μοναδικό εργαλείο αντίστασης στη νέα τάξη, μίλησαν τότε όλοι για «ακροδεξιούς». Σήμερα, ακόμη και ο Τσίπρας και κάποιες συνιστώσες του, μιλούν με «τρυφερότητα», για Πατριωτισμό. (Άσχετα αν ο καθένας από δαύτους, αναφέρεται σε αυτόν, με ιδιοτελείς, χρησιμοθηρικούς ή ωφελιμιστικούς στόχους).

  Όταν πριν τρία χρόνια μιλήσαμε, για κήρυξη του χρέους ως επαχθούς, μας είπαν «γραφικούς». Σήμερα, σχεδόν οι πάντες, μιλούν για την ανάγκη εφαρμογής της διεθνούς αυτής και νόμιμης διαδικασίας. (Άσχετα αν ο καθένας από δαύτους, αναφέρεται σε αυτήν, με ιδιοτελείς, χρησιμοθηρικούς ή ωφελιμιστικούς στόχους).

  Όταν πριν τρία χρόνια μιλήσαμε για Άμεση Δημοκρατία, πολλοί γέλασαν ειρωνικά. Σήμερα, σχεδόν όλοι – ακόμη και ένα στημένο νεοταξίτικο κύκλωμα που ελέγχεται από τον Σόρος – μιλούν για Άμεση Δημοκρατία. (Άσχετα και αν δεν την εννοούν. Και άσχετα αν ο καθένας από δαύτους, την εννοεί ή την χρησιμοποιεί με ιδιοτελείς, χρησιμοθηρικούς ή ωφελιμιστικούς στόχους).

  Όταν πριν τρία χρόνια, ολοκληρώσαμε και παραδώσαμε στον Ελληνικό Λαό, μετά από 12 χρόνια εργώδους προσπάθειας, το Νέο Σύνταγμα Άμεσης Δημοκρατίας, όλοι «γέλασαν» ειρωνικά. Σήμερα, διάφοροι περίεργοι ή μη τύποι, «συγγράφουν συντάγματα», αντιγράφοντας μάλιστα… ολόκληρα άρθρα, από το συγκεκριμένο Σύνταγμα. (Με την… κλασσική διαδικασία του clopy-paste. Δεν μας πειράζει. Δεν μας ενδιέφερε, ούτε μας ενδιαφέρει η πρωτοκαθεδρία. Αρκεί όσοι αντιγράφουν τα άρθρα του Νέου Συντάγματος, να εννοούν την Άμεση Δημοκρατία. Και να μην το κάνουν ψευδεπίγραφα και κάλπικα, γιατί πρέπει να γνωρίζουν πως η Άμεση Δημοκρατία, όπως είναι γνωστό από την Ελβετία, θέλει «κουράγιο και κουπί»).

  Όταν πριν τρία χρόνια μιλήσαμε για την άμεση ανάγκη σύγκλησης Λαϊκής Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης, για να συνταχθεί νέο Σύνταγμα, μας είπαν «εξωπραγματικούς». Μας είπαν πως το σημερινό Σύνταγμα, είναι υπεραρκετό για να προστατέψει τον Πολίτη. Σήμερα, πολλοί πια μιλούν για την ανάγκη να προχωρήσουμε, εμείς ο Λαός, σε Λαϊκή Συντακτική Εθνοσυνέλευση. (Άσχετα και αν δεν την εννοούν. Και άσχετα αν ο καθένας από δαύτους, την εννοεί ή την χρησιμοποιεί με ιδιοτελείς, χρησιμοθηρικούς ή ωφελιμιστικούς στόχους).

  Ένας από αυτούς που προστέθηκαν πρόσφατα στον κατάλογο της στήριξης της πρότασής μας, είναι και ο καθηγητής Γιανναράς.

  Άργησε λίγο ο κ. καθηγητής, δεδομένου ότι τον ενημερώσαμε για το Πατριωτικό Μέτωπο και τους στόχους του, (όπως και πολλούς άλλους, Καργάκο, Θεοδωράκη, Ζουράρι, και λοιπούς ανθρώπους της διανόησης, από την πρώτη μέρα της ίδρυσής του, τότε το 2009). Ο μόνος που ανταποκρίθηκε με όλη του τη δύναμη και τη στήριξη τότε, ήταν ο Δάσκαλος Νεοκλής Σαρρής, που έφυγε δυστυχώς πρόσφατα από κοντά μας, τώρα που τον χρειαζόμαστε όσο ποτέ άλλοτε.

  Έστω αργά λοιπόν, ο καθηγητής Γιανναράς, στηρίζει την προοπτική της Λαϊκής Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης, σε ένα σημαντικό – όπως όλα – άρθρο του.

  Εμείς από την πλευρά μας, προωθούμε το σχετικό άρθρο του, ευχόμενοι για μια ακόμη φορά, η διανόηση του τόπου, να εγκαταλείψει επιτέλους «των σχέσεων και των συναναστροφών την καθημερινή ανοησία» και να στρέψει την προσοχή της, στις πραγματικές ανάγκες και προτεραιότητες, της δύσμοιρης Πατρίδας μας και του καταταλαιπωρημένου Λαού της. Για να μπει επιτέλους φρένο στο διαρκές έγκλημα της «αριστεράς», ροζουλί, νεοταξίτικης και σταλινικής, να χαρίζουν τον αγνό και άδολο Πατριωτισμό, σε τάγματα εφόδου και νεοναζί.

  Για να γίνει επιτέλους η κρίση ευκαιρία και να απολαύσουμε τους καρπούς της Άμεσης Δημοκρατίας, που θα έπρεπε πρώτοι εμείς και όχι οι Ελβετοί, να γευθούμε. Μια που αυτός που φύτεψε το δένδρο, του πιο ολοκληρωμένου πολιτικού συστήματος στον κόσμο, είναι ο δικός μας, μέγιστος πολιτικός άνδρας, Ιωάννης Καποδίστριας.

  Απάντηση
 • 16/06/2013 στο 12:33 μμ
  Σύνδεσμος

  Αγαπητοί συνάδελφοι

  Επιπροσθέτως των προτάσεων που ομόφωνα προτάθηκαν στην ημερίδα της 8-6-2013, θα ήθελα να καταθέσω την παρακάτω πρόταση μου προς διαβούλευση….ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ (ειναι σαφώς προτιμοτερο να αποτρέπεις κολάσιμεσ πράξεις παρά….εκ των υστέρων απλά να τις τιμωρείς ΧΩΡΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΩΝ !!!)

  Σε σχετικό άρθρο του “Νέου Συντάγματος” να αναφέρεται ρητά ότι η αμετάκλητη ποινή για δημόσιο πρόσωπο (αιρετών ή διορισμένων, οποιασδήποτε βαθμίδας – επιπέδου διοίκησης, δηλ. εθνικού – περιφεριακού – τοπικού) στην περίπτωση που κριθεί ένοχος από το αρμόδιο διοικητικό δικαστήριο (στο οποίο θα έπρεπε να υπάρχει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ λαική συμμετοχή ως συναποφασίζοντες -ένορκοι κατά τα αμερικάνικα δικαστικά πρότυπα,το οποίο δεν υφίσταται σε παρόντα χρόνο και ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΘΕΊ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ στα πλαίσια του “Νέου Συντάγματος – Πολιτεύματος” ) για κατασπατάληση – κακοδιαχείριση – επεξαίρεση δημόσιου χρήματος θα είναι

  1) ΑΜΕΣΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΕΙΣ ΙΣΟΒΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΕΥΣΗ ΚΙΝΗΤΗΣ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ (ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ή ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ) ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΠΟΥ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΕΝΟΧΟ

  2) ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΕΥΣΗ ΚΙΝΗΤΗΣ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ (ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ή ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ) ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ (ΠΟΥ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΕΝΟΧΟ)…ΜΕΧΡΙ 6 ΒΑΘΜΟΥ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑΣ ΑΥΤΟΥ.

  Κοντολογίς, το Διοικητικό δικαστήριο θα κρίνει ΜΟΝΟ την ενοχή ή αθώωση του κατηγορημένου, η δε ποινή αυτού θα είναι ΗΔΗ ΓΝΩΣΤΗ διαμέσου του “Νέου Συντάγματος’ …ώστε να λειτουργεί ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΖΗΤΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ή ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.

  Προσωπικά, θα προτιμούσα αντί της ύπαρξης ΜΟΝΟ του διοικητικού δικαστηρίου (αποτελούμενους από επαγγελματίες δικαστές, που θα μπορούσαν – υπό συγκεκριμένες περιστάσεις – ΝΑ “ΔΙΑΒΡΩΘΟΎΝ” να υπήρχε επίσης ΩΣ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΟΚΗΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ το “Λαικό Δικαστήριο” με σύνθεση μελών ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ( σε κάθε περίπτωση που εξετάζει )μέσω διαδικασίας που ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΟ “ΜΗ-ΔΙΑΒΡΩΣΙΜΟ” ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ – ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΩΣΤΕ Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΔΑΙΒΛΗΤΗ (μπορώ να σας αναπτύξω την διαδικασία αυτή σε άλλο μήνυμα μου, ασ σας ενδιαφερει προσ συζήτηση).

  Επιπροσθέτως, θα ήθελα να προτείνω το ακόλουθω μέτρο αναφορικά με την ανάληψη δημόσιων εξουσιών-καθηκόντων-αρμοδιοτήτων προσώπων (αιρετών ή διορισμένων).

  ΠΡΙΝ την ανάληψη καθηκόντων του να ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ (ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΥΤΩΝ) ΤΩΝ ΠΕΡΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ (ΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ) ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΑΥΤΟΥ ΜΕΧΡΙ 6 ΒΑΘΜΟΥ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑΣ.

  Η διαδικασία αυτή θα ΠΡΕΠΕΙ να επαναλαμβάνεται με την έξοδο του απο την υπηρεσία – αξίωμα (είτε ευδόκιμη , είτε μετά απο παραίτηση του).

  Θα επανέλθω με νεότερες προτάσεις , σε ότι αφορά τις ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ που θα ΠΡΕΠΕΙ να έχει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας (στα πλαίσια ενός Νέου Συντάγματος Αμεσης Δημοκρατίας)

  Μετά τιμής

  Στράτος

  Απάντηση
 • 12/10/2015 στο 9:47 πμ
  Σύνδεσμος

  Λυπούμαι διότι μου διαγράψατε όλα τα προηγούμενα ε-μαιλ μου, πλην του 1ου με τίτλο <> και γιατί έμειναν μόνο 25 αναρτήσεις από την πληθώρα που είχαν αναρτηθεί; Που είναι το ε-μαιλ μου που αιτιολογούσε για τον άγνωστο ( Σπάρτακο ) που τον είχατε αναρτήσει παρανόμως . Με το τελευταίο μήνυμά μου έγραψα και το ssfaki@yahoo.gr , αλλά το διαγράψατε χωρίς την ενημέρωσή μου. Πως μπορεί λοιπόν να προχωρήσει έτσι το neosyntagma.net;

  Απάντηση
 • 12/10/2015 στο 9:52 πμ
  Σύνδεσμος

  κ. Σφακιανάκη, ουδέν δικό σας ή αλλουνού έχει διαγραφεί. Κάνετε ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ. Παρακαλώ να ανακαλέσετε δημόσια.

  Απάντηση
 • 12/10/2015 στο 10:30 πμ
  Σύνδεσμος

  Γιατί στο αμέσως παραπάνω 26ο εμαιλ που έσυτειλα μου αφαιρέσατε τo 04/06/2013 την 8:43 am ;
  Στέλιος Σφακιανάκης
  ssfaki@yahoo.gr

  Απάντηση
 • 12/10/2015 στο 10:37 πμ
  Σύνδεσμος

  κ. Σφακιανάκη, εδώ ευρισκόμεθα στην ιστοσελίδα της Πρωτοβουλίας όπου ο καθένας γράφει ελεύθερα τα σχόλιά του επί του ανωτέρου άρθρου (post).
  Παρακαλώ συνειδητοποιείστε ότι εδώ ΔΕN καταχωρούνται email.
  Επί όσων γράφετε εδώ μέσα για κάποια email δικά σας, ο συγκεκριμένος εδώ διαδικτυακός χώρος ΔΕΝ είναι ο αρμόδιος για να εκφράσετε τα όποια παράπονά σας.

  Απάντηση
 • 12/06/2016 στο 1:55 μμ
  Σύνδεσμος

  ΘΑΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ , ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΡΘΡΘ ΤΟΥ ΑΝΑΘ/ΜΕΝΟΥ ΣΥΝΤ/ΤΟΣ…..” ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ-ΠτΔ), ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ,ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ (ΕΩΣ Α ΒΑΘ. ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ) ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΑΥΤΩΝ ΝΑ ΦΟΙΤΟΥΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ (ΔΗΜ.ΓΥΜΝ. ΛΥΚΕΙΑ…) ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΕΚΠΙΠΤΟΥΝ ΤΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ……ΠΑΝ. ΤΣΩΤΣΟΣ=ΚΑΛΑΜΑΤΑ

  Απάντηση
 • 06/07/2016 στο 12:54 μμ
  Σύνδεσμος

  Tο neosyntagma.net αναρτήθηκε περίπου την 12/01/2012,αλλά μέχρι σήμερα την 06/7/2016 ουδέν καλό προέκυψε εφόσον οι προτάσεις των ενδιαφερομένων περί των άρθρων του νέου συντάγματος καθόλου δεν τελεσφόρισαν με ευθύνη της λεγόμενης Πρωτοβουλίας στην οποία συμμετείχα μεν με προτάσεις μου που τις απορρίψατε,αλλά και με διαγράψατε διότι προέβλεψα την μεγάλη αποτυχία σας, αφού κάκιστα αφαιρέσατε τα ε-μαιλ όλων αυτών που σας έστελναν τις απόψεις των με τα ε-μαιλ των.
  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Δείτε τι μου απάντησε ο κ. Minas με το κατωτέρω μήνυμά του αφού μου αφαίρεσε τις λέξεις εντός των 2 αγκυλών.
  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Minas (Μέλος της πρωτοβουλίας χωρίς επίθετο και χωρίς ε-μαιλ)
  12/10/2015 at 10:37 am · Reply

  κ. Σφακιανάκη, εδώ ευρισκόμεθα στην ιστοσελίδα της Πρωτοβουλίας όπου ο καθένας γράφει ελεύθερα τα σχόλιά του επί του ανωτέρου άρθρου (post).
  Παρακαλώ συνειδητοποιείστε ότι εδώ ΔΕN καταχωρούνται email.
  Επί όσων γράφετε εδώ μέσα για κάποια email δικά σας, ο συγκεκριμένος εδώ διαδικτυακός χώρος ΔΕΝ είναι ο αρμόδιος για να εκφράσετε τα όποια παράπονά σας.
  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Απάντησή μου στον Mina.
  12/10/2015 at 9:47 am · Reply
  Λυπούμαι διότι μου διαγράψατε όλα τα προηγούμενα ε-μαιλ μου, πλην του 1ου με τίτλο και γιατί έμειναν μόνο 25 αναρτήσεις από την πληθώρα που είχαν αναρτηθεί;\

  Η απάντησή μου στην πρωτοβουλία που αφορούσε στην συζήτηση του neosyntagma.net στην αίθουσα του ΔΣΑ είναι ότι ΚΑΛΩΣ η συζήτηση ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ. (Τε 06/07/2016)

  Απάντηση
 • 22/04/2017 στο 2:16 μμ
  Σύνδεσμος

  Το Σύνταγμα της Ελλάδας να απαγορεύει ρητά την εθνικοποίηση πλειοψηφικής ή άλλης προσωπικής μεταφυσικής δοξασίας. Να φύγει ο σταυρός από το σώμα (σημαία δεν είναι το κοντάρι όπως λένε κάποιοι) της εθνικής σημαίας και να επανασχεδιαστεί. Να διαγραφεί οποιαδήποτε συνταγματική αναφορά σε συγκεκριμένη θρησκεία παρά να διασφαλίζεται κάθε προσωπική γνώμη. Να απαγορεύεται ο θρησκευτικός ρατσισμός στην νομοθεσία, και άρα ο σεξιστικός νομός περιορισμού εισόδου στο Αγίο Όρος να κριθεί αντισυνταγματικός.

  Απάντηση
 • 21/01/2018 στο 7:47 μμ
  Σύνδεσμος

  Από τις αναφορές σας στα πολιτικα δρόμενα συμπερενετε ότι χρειάζεται ένα νέο σύνταγμα για τον λαό και όχι το υπάρχον για τα συμφέροντα των πολιτικών.
  Ένα νέο σύνταγμα που μελλοντικά θα αλλάζει μόνο με δημοψήφισμα από τον λαό.
  Για να γίνει όμως το νέο σύνταγμα, χρειάζεται δράση και όχι μόνο θεωρεία.
  Εάν όλοι εσείς ( δες http://www.politizo.gr ) Άνθρωποι μορφωμένοι, καλλιεργημένοι, χορτάτοι και με αξίες δεν πρωτοστατήσετε για την αλλαγή του συντάγματος, τι να κάνουμε εμείς η απλοί άνθρωποι.
  Δεν αρκεί και δεν προσφέρετε τίποτα με το να αναφέρεστε στο εντοπισμό του προβλήματος.
  Εάν θέλετε πραγματικά να προσφέρετε στην κοινωνία, στα παιδιά σας, στα εγγόνια σας στην πατρίδα, θα πρέπει να αναλάβετε δράση για την λύση του προβλήματος. Διαφορετικά είστε μιά από δαύτους.
  Σας ευχαριστώ ( εάν τα ανακοινώσετε ) που μου δίνετε την δυνατότητα να εκφραστώ.

  Κυριάκος Βουκάλης.

  Απάντηση
 • 13/12/2018 στο 10:32 πμ
  Σύνδεσμος

  ΕΧΩ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΟΝΟ ΜΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΙΟ ΑΧΑΙΑΣ.
  ΦΙΛΙΚΑ.ΠΕΤΡΟΣ ΤΣΙΓΚΡΗΣ.

  Απάντηση
 • 15/01/2019 στο 8:26 μμ
  Σύνδεσμος

  ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.ΕΧΩ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΗΞΗ ΣΑΣ.ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.
  ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ.

  Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  +  12  =  15