Νίκος Παπαδάκης

Μαθηματικός – καθηγητής Μ.Ε. στη Θεσσαλονίκη

Πάλι ανακαλύψαμε την Αμερική! Σοκαρισμένος ο πολιτικός κόσμος από την επίθεση Κασιδιάρη! Ωρέ, σα δε ντρεπόμαστε! Ποιός δε ξέρει το ποιόν της χρυσής αυγής; Περιμένουμε να πείσουμε το εναπομείνον 4,5% που θα τους ψηφίσει με τέτοιες εικόνες; Κλείνουμε τα μάτια στα πραγματικά προβλήματα και σοκαριζόμαστε από τις γελοιότητες;  

Η μιντιακή παραπληροφόρηση έχασε την στημένη σοβαροφάνεια και για τα 20 δευτερόλεπτα μας πρήζουν 24 ώρες; Ναι ο Κασιδιάρης είναι απαράδεκτος, αλλά ξέραμε ποιος είναι. Γι αυτό τον λόγο τους ψήφισαν, θυμάστε; Για να ρίξουν ξύλο στη βουλή. Έκανε λοιπόν το καθήκον του. Αφού η ψήφος διαμαρτυρίας στη βία του πολιτικού κατεστημένου απαιτούσε φυσική βία. Άλλη μια παρενέργεια της παιδείας με την οποία μεγαλώσαμε.

Ήμουν και παραμένω λυπημένος για το κατάντημα του λαού μας τα τελευταία 30 χρόνια. Το μάθημα που μισούν παραπάνω οι μαθητές στα σχολεία είναι η ιστορία. Ένας λαός που ξεχνάει την ιστορία του είναι καταδικασμένος να πεθάνει…

Πρέπει να πολεμήσουμε την ατομικότητα που τόσο εκτίμησαν οι δάσκαλοί μας και να αναδείξουμε την συλλογικότητα που εξύψωσε κάποτε την φυλή μας. Ο εχθρός μας είναι στον καθρέφτη μας. Αφού το πολιτικό προσωπικό μας είναι κατώτερο των περιστάσεων, πρέπει εμείς να φανούμε αντάξιοι των καιρών. Πρέπει να σταματήσουμε την αρνητική προπαγάνδα του αντιπάλου και να αναδείξουμε τα λάθη του κόμματος που υποστηρίζουμε, να πιέσουμε για να διορθωθούν και έτσι να καταλήξουμε σε κόμματα που θα είναι πιο κοντά στην αλήθεια και από τα οποία θα λείπουν λαϊκισμοί.

Απαιτήστε συνταγματική αλλαγή και θεσμικό πλαίσιο που θα αναδείξει νέους ανθρώπους που θα μπορέσουν να λειτουργήσουν σε αυτό προς όφελος του λαού και όχι κατά ανάγκη καινούργια κόμματα ανακυκλούμενου πολιτικού προσωπικού. Οι πολιτικοί που θα μας βγάλουν από την κρίση, κατά 80% δεν είναι μέσα σε αυτό το πολιτικό σκηνικό γιατί τους πνίγει και τους απομακρύνει.

Μια απαραίτητη διαπίστωση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

80  ⁄    =  40