Συνέντευξη Τύπου – Δημόσια Εκδήλωση

με θέμα: «Η υπέρβαση της κρίσης και η αναγκαιότητα Νέου Συντάγματος»,

στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ στην Αθήνα (Ακαδημίας 20) την  Τρίτη 29 Μαϊου στις 7μμ.

Οι πρόσφατες εξελίξεις κατέδειξαν την ασφυξία των θεσμών στα πλαίσια του ισχύοντος Συντάγματος.  Η Πρωτοβουλία αποσκοπεί στην ανάδειξη ενός αποτελεσματικού συστήματος διακυβέρνησης, που θα συμβάλει στην εμπέδωση των αρχών του κράτους δικαίου και της πραγματικής δημοκρατίας, στη διάκριση των εξουσιών. Προτείνεται ο θεσμός της Προεδρικής Δημοκρατίας με άμεση εκλογή του Προέδρου απευθείας από το λαό, ο θεσμός της λαϊκής πρωτοβουλίας για δημοψηφίσματα, η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, η διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων, η δημόσια λογοδοσία των κρατικών λειτουργών, η κατάργηση των προνομίων των βουλευτών και της ασυλίας υπουργών, κλπ.

Ομιλητές:

– Αθανάσιος Θεοδωράκης, πολιτικός επιστήμονας, συγγραφέας του βιβλίου «Το επόμενο βήμα της πολιτικής. Η Προεδρική Δημοκρατία», εκδόσεις Ι. Σιδέρη.

– Πέτρος Χασάπης, δικηγόρος οικονομολόγος, συγγραφέας του βιβλίου «Το τέλος των Πρωθυπουργών», εκδόσεις Γκοβόστης.

Συντονιστής της συζήτησης ο δημοσιογράφος Σταύρος Λυγερός.

Δημόσια εκδήλωση 29/5 στην ΕΣΗΕΑ

Ένα σχόλιο στο Δημόσια εκδήλωση 29/5 στην ΕΣΗΕΑ

  • 27/05/2012 στο 8:56 μμ
    Σύνδεσμος

    Αγαπητοί φίλοι, η πρωτοβουλία μας είναι πρωτοβουλία πολιτών και στηρίζεται αποκλειστικά στους πολίτες. Χρειαζόμαστε την συμβολή κάθε μέλους αυτής της προσπάθειας και την σνυδρομή κάθε Έλληνα πολίτη που υπογράφει την διακήρυξή μας. Ας διαδώσουμε όλοι το μήνυμα της ομάδας μας! Το ραντεβού μας την Τρίτη 29-5 2012 στην ΕΣΗΕΑ!

    Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  ×  5  =  50