Η τραγωδία στα Τέμπη, έχει εγκληματικές παραλείψεις που είχαν ως αποτέλεσμα τεράστιο ανθρώπινο τίμημα σε ζωές. Νέοι άνθρωποι, φοιτητές και εργαζόμενοι χάθηκαν άδικα και χωρίς κανένα λόγο.

Η αδιαφορία στις προειδοποιήσεις εργαζόμενων, συνδικαλιστικών οργανώσεων, ειδικών, ακόμα και εκ μέρους της ΕΕ, οι αδικαιολόγητες παραλείψεις και η μη εφαρμογή τεχνικών μέσων αποτροπής ατυχημάτων, δεν έχουν προηγούμενο.

Την ίδια στιγμή, η κυβερνητική πλειοψηφία συνεχίζει να νομοθετεί, χωρίς ουσιαστική διαβούλευση, και να επιχειρεί να περάσει στην βουλή πολυνομοσχέδια για την υγεία, το νερό και κρίσιμες υποδομές, χωρίς να συνδιαλέγεται με την κοινωνία, οργανώσεις και φορείς.

Και ενώ δεν έχει λήξει το θέμα των υποκλοπών και η επιτροπή LIBE του ευρωκοινοβουλίου έχει δώσει στην δημοσιότητα ανακοίνωση- κόλαφο για πολιτικές πρακτικές της κυβέρνησης, θέτοντας θέματα δημοκρατίας και λειτουργίας θεσμών, η κυβέρνηση δεν φαίνεται να ασχολείται.

Μέσα από την κατάσταση αυτή αναδύεται σε όλη της την έκταση η φοβερή θεσμική ένδεια της χώρας που οδηγεί σε πρωτοφανές αδιέξοδο με κοινωνικές  προεκτάσεις καθώς είναι φανερό ότι η νομοθετική και η δικαστική εξουσία είναι υποταγμένες στην κυβέρνηση ,  ο Τύπος είναι απολύτως διαπλεκόμενος , και οι πολίτες δεν έχουν κανένα δικαίωμα άμεσης παρέμβασης στην πολιτική ζωή. Η κάθαρση είναι το ζητούμενο, η απόδοση δικαιοσύνης το απαιτούμενο, η επαναφορά της λειτουργίας των θεσμών και του κοινωνικού ελέγχου στους πολίτες το αναγκαίο.

Χρειάζεται επειγόντος να προχωρήσει η χώρα σε εκλογές, για να υπάρξει φρέσκια ανανεωθεί η λαϊκή εντολή , αλλά πλέον είναι φανερό σε όλους ότι ούτε αυτό είναι αρκετό: Είναι απόλυτη ανάγκη   να ανοίξει ο δρόμος για τις απαραίτητες πολιτειακές αλλαγές που θα αποτρέψουν στο μελλοντικές τραγωδίες.

ΟΧΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ. ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ.

Η Πρωτοβουλία για την Ριζική Αναθεώρηση του Συντάγματος, δίνει το παρόν στην  Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία 16 Μαρτίου 2023.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

96  ⁄  12  =