pers-stathopoulos-mixalis-01b

 

Πιθανά μέλη οι Π. Παραράς, Κ. Μενουδάκης, Γ. Σωτηρέλης, Ν. Μουζέλης

 

NeoSyntagma.net, 14 Σεπτεμβρίου 2016

 

Τον Μιχάλη Σταθόπουλο – ομότιμο καθηγητή αστικού δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και τ. Υπουργό Δικαιοσύνης επί Κώστα Σημίτη – λέγεται πως προορίζει ο Αλ. Τσίπρας για επικεφαλής της επιτροπής για τη συνταγματική αναθεώρηση. Αυτό προκύπτει από δημοσίευμα της Κυριακάτικης ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, 11/9/2016, αλλά και από τρία νεώτερα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο (iefimerida, Real.gr και newsit) που επιβεβαιώνουν την είδηση, προσθέτοντας κάποιες ακόμα επιπλέον πληροφορίες.

pers-pararas-petros-01a-eyath
O κ. Πέτρος Παραράς σε εκδήλωση της ΕΥΑΘ για τη συνταγματική προστασία του νερού ως δημόσιου αγαθού.

Εκτός από το όνομα του Μ. Σταθόπουλου, ως πιθανά μέλη της επιτροπής αναφέρονται: ο ομότιμος καθηγητής Νομικής ΔΠΘ και επίτιμος αντιπρόεδρος του ΣτΕ Πέτρος Παραράς, και από την ευρύτερη κεντροαριστερά ο τ. Πρόεδρος του ΣτΕ και Πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Κωνσταντίνος Μενουδάκος, ο συνταγματολόγος Γιώργος Σωτηρέλλης και ο ομότιμος καθηγητής κοινωνιολογίας στο London School of Economics Νίκος Μουζέλης.

Το σχετικό απόσπασμα από το δημοσίευμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ έχει ως εξής: «Σύμφωνα με πληροφορίες, το αμέσως επόμενο διάστημα ο κ. Αλ. Τσίπρας θα ανακοινώσει τη συγκρότηση οργανωτικής επιτροπής διαλόγου για τη συνταγματική αναθεώρηση. Το ενδιαφέρον είναι πως κατά πληροφορίες επικεφαλής δεν θα είναι συνταγματολόγος-στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος ή ο ευρωβουλευτής Κ. Χρυσόγονος. Αντιθέτως, σύμφωνα με συνομιλητές του κ. Τσίπρα, για τη θέση έχει βολιδοσκοπηθεί και «κλειδώνει» ο κ. Μ. Σταθόπουλος, που είχε διατελέσει εξωκοινοβουλευτικός υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Σημίτη και είχε έλθει σε σύγκρουση με την Εκκλησία για τη μη αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες. Επίσης, θέσεις μελών έχουν προταθεί στον επίτιμο αντιπρόεδρο του ΣτΕ Π. Παραρά που έχει δεσμούς με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο και από τον χώρο της Κεντροαριστεράς στον συνταγματολόγο Γ. Σωτηρέλλη και στον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Κ. Μενουδάκο.» (Κωστής Π. Παπαδιόχος, “Το Κέντρο στο στόχαστρο Τσίπρα και Μητσοτάκη”, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 11/9/2016).

pers-menoudakos-konstantinos-01
Ο κ. Κωνσταντίνος Μενουδάκος

Η πληροφορία για την προσέγγιση του Μ. Σταθόπουλου επιβεβαιώθηκε χθες από την ιστοσελίδα iefimerida ως εξής: «Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr το Μαξίμου κάνει λόγο για ένα πρόσωπο “κοινής αποδοχής και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης” και δεν κρύβει ότι η συγκεκριμένη επιλογή προσδίδει χωρίς δεύτερη σκέψη δυναμική και κύρος στο όλο εγχείρημα. Σε συνεργασία δε και με τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής από τον ευρύτερο προοδευτικό και επιστημονικό χώρο οι ίδιες πηγές, θεωρούν ότι η συγκεκριμένη επιλογή μπορεί να εγγυηθεί μια διαδικασία που θα κινητοποιήσει  υπέρ του διαλόγου ευρύτερες δυνάμεις.» (“Ο πρώην υπουργός Μιχάλης Σταθόπουλος επικεφαλής της επιτροπής για την αναθεώρηση του Συντάγματος”, iefimerida, 13/9/2016).

Τέλος το ειδησεογραφικό παζλ ολοκληρώνεται με δύο χθεσινά επίσης δημοσιεύματα της Real.gr (Βασίλης Σκουρής) και newsit (Ανδρέας Μαραθιάς), τα οποία προσθέτουν στα ήδη αναφερθέντα ονόματα και αυτό του Νίκου Μουζέλη.

pers-mouzelis-nikos-01a
Ο κ. Νίκος Μουζέλης

Και τα δύο αυτά δημοσιεύματα συνδέουν την επιλογή των προσώπων που θα απαρτίσουν την επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος με την ευρύτερη επικοινωνιακή προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ «να δώσει το στίμα της διεύρυνσης του κόμματος» (“Ο ΣΥΡΙΖΑ διευρύνεται”, newsit 13/9/2016).

NeoSyntagma.net, 14 Σεπτεμβρίου 2016

Παραπομπές: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ | iefimerida Real.gr newsit 

 

Η παρούσα ανάρτηση αποσκοπεί στην ενημέρωση των επισκεπτών του NeoSyntagma.net και δεν συνεπάγεται τη συμφωνία της Πρωτοβουλίας με το περιεχόμενό της (απόψεις που υποστηρίζονται, πράξεις που προβάλλονται κλπ).

Ο Μιχ. Σταθόπουλος επικεφαλής της επιτροπής για την αναθεώρηση του Συντάγματος;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  ×  9  =  27