Κουρουμπλής_01β

Προτείνει άμεση εκλογή Προέδρου από τον λαό και συμμετοχή της κοινωνίας στην αλλαγή του Συντάγματος

Αναδημοσίευση από το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, 15 Ιουνίου 2016

Την πρόταση για εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό θέτει στο τραπέζι της συζήτησης για τη συνταγματική αναθεώρηση ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM” […]

«Υπάρχει ένας σοβαρός προβληματισμός ότι θα πρέπει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλέγεται από τον λαό και εφόσον εκλέγεται από τον λαό, βέβαια, θα πρέπει να έχει και αυξημένες αρμοδιότητες. Εγώ δεν θέλω να προκαταλάβω κανέναν, λέω μια πρόταση και τη βάζω στο τραπέζι. Από εκεί και πέρα η συζήτηση που θα ακολουθήσει θα αναδείξει», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής και πρόσθεσε: «Υπάρχει τρόπος με συνταγματικές ρυθμίσεις να σταθεροποιήσουμε την κυβερνητική λειτουργία και να αποφεύγονται οι εκλογές. Λέω μία περίπτωση, δεν θα ήταν πάντα χρήσιμο η μη εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας να οδηγεί σε εκλογές. Υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις. Είναι ώριμο στον πολιτικό κόσμο να συμφωνήσουμε ότι οι κυβερνήσεις εκλέγονται για τέσσερα χρόνια, δεν εκλέγονται για ένα χρόνο».

Ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε ότι η συνταγματική αναθεώρηση πρέπει να γίνει υπόθεση της κοινωνίας και υπογράμμισε: «Η αλλαγή του Συντάγματος δεν μπορεί να είναι υπόθεση των συνταγματολόγων, των δημοσιογράφων και των πολιτικών, αλλά πρέπει να γίνει κτήμα της κοινωνίας. Το να ενοχοποιούμε με έναν αμετροεπή, θα έλεγα τρόπο, τη συμμετοχή της κοινωνίας πραγματικά με εκπλήσσει, ιδιαίτερα από κάποιους ανθρώπους που έχουν καταστεί δημόσια πρόσωπα από την ίδια την επιλογή της κοινωνίας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ, 15 Ιουνίου 2016

Πηγή: http://www.amna.gr/article/117033/Tin-protasi-gia-amesi-eklogi-Proedrou-tis-Dimokratias-apo-ton-lao-thetei-pros-suzitisi-o-P.-Kouroumplis

 

Η παρούσα ανάρτηση αποσκοπεί στην ενημέρωση των φίλων της Πρωτοβουλίας. Δεν συνεπάγεται τη συμφωνία με τις απόψεις που δημοσιεύονται.

Ο Παν. Κουρουμπλής στο ραδιόφωνο του Πρακτορείου 104,9 FM

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

9  +  1  =