“Παρωδία οι διαδικασίες για την αναθεώρηση του Συντάγματος”

Κουμουτσάκος Γιώργος 01min

 

Από τη δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ

Δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, 27 Ιουλίου 2016

 

Παρωδία, χαρακτήρισε τις διαδικασίες που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ότι μέσω της αναθεώρησης επιδιώκει να παραπλανήσει και να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών από τα πραγματικά προβλήματα. 

«Αυτό, το οποίο προτείνει ο κ. Τσίπρας, είναι μετάθεση του χρόνου και ουσιαστικά εργαλειοποιεί την αναθεώρηση για να τη χρησιμοποιήσει, για να παραπλανήσει και για να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών επί μακρό χρονικό διάστημα από την ουσία των προβλημάτων» ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος. Χαρακτήρισε αναγκαία, υπαρκτή και επείγουσα την ανάγκη για αναθεώρηση, επανέλαβε τη θέση του κόμματός του ότι όλες οι διατάξεις για τις οποίες τα κόμματα θεωρούν ότι πρέπει να αναθεωρηθούν, να μπουν στο τραπέζι και να γίνει κοινοβουλευτική συζήτηση και πρόσθεσε: «Εμείς, επειδή πιστεύουμε ότι η αναθεώρηση πρέπει να είναι ουσιαστική, αναγκαία, αλλά να γίνει και σύντομα, δεν συμμετέχουμε σε αυτό που το θεωρούμε παρωδία διαδικασία».

Ο κ. Κουμουτσάκος επανέλαβε ότι όταν η ΝΔ σχηματίσει κυβέρνηση, θα επαναφέρει την πρότασή της για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, προκείμενου -όπως είπε- να διαλευκανθεί η «σκοτεινή» και «γκρίζα» περίοδος των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές στις αρχές του 2015. «Αυτή η περίοδος είναι πολύ σκοτεινή και πολύ γκρίζα και χρειάζεται να διαλευκανθεί» τόνισε, ενώ στο ερώτημα αν θα πρέπει να διερευνηθούν και τα προηγούμενα μνημόνια, απάντησε ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις «προσπάθησαν να κάνουν το καλύτερο».

ΑΠΕ-ΜΠΕ, 27 Ιουλίου 2016

Πηγή: http://www.amna.gr/article/120594/G.-Koumoutsakos-sto-%C2%ABPraktoreio-104-9-FM%C2%BB:-Parodia-oi-diadikasies-gia-tin-anatheorisi-tou-Suntagmatos

 

Η παρούσα ανάρτηση αποσκοπεί στην ενημέρωση των φίλων της Πρωτοβουλίας. Δεν συνεπάγεται τη συμφωνία με τις απόψεις που δημοσιεύονται.

Ο Γ. Κουμουτσάκος στο «Πρακτορείο 104,9 FM»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

89  −  83  =