Χρήστος Αναγνώστου

Δικηγόρος – συγγραφέας

NeoSyntagma.net, 9 Δεκεμβρίου 2012

ΜΕΤΑ τις Βουλευτικές εκλογές της 17 Ιουνίου 2012 εσχηματίσθη τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Αριστεράς), η οποία βάσει της αρχής της Δεδηλωμένης εξασφάλιζε την πλειοψηφία της Βουλής. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ της τρικομματικής Κυβερνήσεως ωρκίσθη ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς και υπουργοί από τα τρία κυβερνητικά κόμματα. ΑΛΛΑ το Υπουργικό Συμβούλιο δεν ελειτούργησε ποτέ. Αντ’ αυτού αποφασίζει η εξωθεσμική Τριανδρία αποτελουμένη από τους αρχηγούς των τριών κομμάτων της συγκυβερνήσεως (Α. Σαμαράς, Ε. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης). ΠΛΗΝ όμως εκτός του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά οι δύο άλλοι, δηλαδή Ε. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης, δεν είναι μέλη της Κυβερνήσεως. Υπουργοί ασφαλώς δεν είναι ούτε Αντιπρόεδροι της Κυβερνήσεως. Αλλά συμπρωθυπουργεύουν και αντιποιούνται τις αρμοδιότητες του Υπουργικού Συμβουλίου.

ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ προβλέπει ένα Πρωθυπουργό, όχι τρείς. Αυτός είναι ο Αντώνης Σαματάς, ενώ οι δύο άλλοι είναι άδηλοι, αλλά de facto συμπρωθυπουργοί, ενώ θα ηδύναντο να είναι Αντιπρόεδροι της Κυβερνήσεως και να συναποφασίζουν εντός του Υπουργικού Συμβουλίου.

ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ των τριών κομμάτων, τα οποία μετέχουν και στηρίζουν κοινοβουλευτικώς την Κυβέρνηση, εποδοπάτησαν το Σύνταγμα της ούτω καλουμένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και εσχημάτισαν Τριανδρία, η οποία δρα εκτός του Συντάγματος.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας είναι διακοσμητικός, όργανο των οικογενειών Καραμανλή και Παπανδρέου, και λειτουργεί με βηματοδότη. Δεν κατάλαβε τίποτε. Ούτε ο φλύαρος αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως με τις συνιστώσες του ούτε τα άλλα κοινοβουλευτικά ή μη κόμματα.

Η ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ δεν είναι θεσμός της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Ήταν θεσμός της αρχαίας Ρώμης (Tresviri, Triumviri, Triumviratus).

ΕΙΝΑΙ γνωστές δύο Τριανδρίες. Η Πρώτη (Πομπήϊος, Καίσαρ και Κράσσος) ήταν μία ιδιωτική συμφωνία για την εξυπηρέτηση των πολιτικών φιλοδοξιών των μελών της. Η Δεύτερη Τριανδρία (Μάρκος Αντώνιος, Λέπιδος και Οκταβιανός) ήταν για την οργάνωση της Πολιτείας, αλλά οι τρείς άνδρες ανέλαβαν απόλυτη δικτατορική εξουσία.

Η ΒΟΥΛΗ υπνώττει, καθώς και οι νομικές υπηρεσίες της. Οι διωρισμένοι συνταγματολόγοι δεν κατάλαβαν τίποτε. Ούτε οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της Χώρας. Μένουν μόνο οι φλύαροι δημοσιογράφοι, οι οποίοι αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη.

NeoSyntagma.net, 9 Δεκεμβρίου 2012

 

Η παρούσα ανάρτηση αποσκοπεί στην ενημέρωση των επισκεπτών του NeoSyntagma.net και δεν συνεπάγεται τη συμφωνία της Πρωτοβουλίας με το περιεχόμενό της (απόψεις που υποστηρίζονται, πράξεις που προβάλλονται κλπ).

Η Τριανδρία

Ένα σχόλιο στο Η Τριανδρία

  • 25/01/2013 στο 8:51 πμ
    Σύνδεσμος

    Δεν πρεπει οι σωστες τοποθετησεις σας να γνωστοποιηθουν σε ολο τον Ελληνικο λαο προς γνωση και συμμορφωση? Γιατι κανουμε πως τα ξερουμε ολα αλλα δεν ξερουμε τιποτα. Ευχαριστω.

    Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

8  +  1  =