Εκδήλωση με την Katrin Oddsdottir, μέλος του Συνταγματικού Συμβουλίου της Ισλανδίας

Mέλη της Πρωτοβουλίας διοργάνωσαν ανοιχτή συζήτηση με την Katrin Oddsdottir, δικηγόρο και ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για την εκπόνηση του νέου Συντάγματος της Ισλανδίας. Η εκδήλωση πραγματοποιήκε στις 9/11/2012 στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Μια πρώτη γεύση μπορείτε να πάρετε εδώ, όπου η Katrin Oddsdottir απαντά σε ερώτηση σχετικά το δημόσιο χρέος που αρνήθηκε να πληρώσει ο Ισλανδικός λαός, υπογραμμίζοντας τις ομοιότητες με το ελληνικό πρόβλημα (με ελληνικούς υπότιτλους):

Ακολουθεί αναλυτική παρουσίαση και όλα τα video της εκδήλωσης… 

Η Katrin Oddsdottir παρουσίασε τον τρόπο συγκρότησης του Συνταγματικού Συμβουλίου της Ισλανδίας και τη διαδικασία μέσω της οποίας επιτεύχθηκε η ευρεία συμμετοχή των Ισλανδών πολιτών στην εκπόνηση του νέου σχεδίου Συντάγματος, καθώς και τα αποτελέσματα του  δημοψηφίσματος που επικύρωσε στις 20/11/2012 τους βασικούς άξονες ενός νέου Συντάγματος για την Ισλανδία από τους πολίτες για τους πολίτες.

Ακολούθησε συζήτηση, που επικεντρώθηκε αφ’ ενός στις ειδικότερες πτυχές του Ισλανδικού παραδείγματος, όσο και στις δυνατότητες ανάπτυξης παρόμοιων διαδικασιών στην Ελλάδα.

H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με ευθύνη του Νίκου Τσάμη, με την υποστήριξη του Χρήστου Λυντέρη και της κίνησης Πολιτεία 2.0. Χορηγός επικοινωνίας ήταν το διαδικτυακό περιοδικό ΑΝΤΙΦΩΝΟ www.antifono.gr

Τα video των ομιλιών και της συζήτησης (με τη χρονική σειρά που είχαν στην εκδήλωση)

Οι ομιλίες των Ν. Τσάμη και Χρ. Λυντέρη

 

Η ομιλία της Katrin Oddsdottir (με ταυτόχρονη διερμηνεία στα ελληνικά)

Για την ομιλία της Katrin Oddsdottir χωρίς διερμηνεία (αγγλικά) βλ. εδώ:
https://www.youtube.com/watch?v=SenJcBRI8NE

 

Η συζήτηση με το κοινό

 

Βασική πηγή ΑΝΤΙΦΩΝΟhttp://bit.ly/Su0w6G

Το παράδειγμα της Ισλανδίας (video)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3  +  6  =