Η συνεχής αύξηση του αριθμού όσων προσυπογράφουν τη Διακήρυξη,  μας ωθεί σ’ ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα.  Στόχος μας είναι, αφενός να αναβαθμιστεί η υπάρχουσα οργανωτική δομή με σκοπό την καλύτερη διάδοση των ιδεών μας, και αφετέρου να κατοχυρωθεί και εγγράφως  η δημοκρατική και διαφανής λειτουργία.  Για τους λόγους αυτούς, η θεματική ομάδα συντονισμού συνέταξε ένα προσχέδιο κειμένου που αφορά τις αρχές και τους κανόνες δημοκρατικής λειτουργίας της Πρωτοβουλίας.

Για τη διευκόλυνση της ανοιχτής διαβούλευσης και για τη διασφάλιση της ισηγορίας, δημιουργήθηκε η ιστοσελίδα http://protovouliarsa.wordpress.com/  όπου έχει ήδη αναρτηθεί το εν λόγω κείμενο.  Η διαβούλευση θα κρατήσει ως τα μέσα Οκτωβρίου και κατόπιν θα διεξαχθεί διαδικτυακή ψηφοφορία για ν’ αποφασιστεί η τελική διαμόρφωση του κειμένου.

Η Πρωτοβουλία δεν αγωνίζεται απλώς και μόνο για την εγκαθίδρυση της δημοκρατίας στη χώρα μας, αλλά την εφαρμόζει στην πράξη σε όλες τις διαδικασίες στο εσωτερικό της, σύμφωνα με τον ορισμό του Θουκυδίδη:  «…το πολίτευμα καλείται δημοκρατία λόγω του ότι η διακυβέρνηση ευρίσκεται στα χέρια των πολλών και όχι των ολίγων.»  Η δημοκρατία απαιτεί ενεργό συμμετοχή και όχι παθητική αποδοχή ή αποχή.

Προσκαλούμε λοιπόν εσάς που, προσυπογράφοντας τη Διακήρυξη, οραματίζεστε τη Ριζική Συνταγματική Αλλαγή, να συμμετάσχετε ενεργά στη διαβούλευση αυτή καταθέτοντας τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας.

Αρχές και Κανόνες Λειτουργίας της Πρωτοβουλίας – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

69  +    =  78